Contact:  0724 743 434

Ulei de Eucalipt Albastru (Eucalyptus globulus) (Original Australia) 30 ml

180,00 lei
30 ml

Descriere

PROSPECT Ulei de Eucalipt Albastru (Eucalyptus globulus) (Original Australia) Laboratoarele_Merlin  >>  PDF  >>

ULEI ESENTIAL DE EUCALIPT ALBASTRU 100% AUSTRALIAN / conține 5% Beta-Caryophyllene / Decongestionant pulmonar

A) Ingrediente: Produsul este un multicomplex de uleiuri esenţiale de eucalipt Albastru (globulus), suspensie de ulei de cocos MCT, 5% terpene de CBD (Beta-Caryophyllene) din Cannabis Sativa L medicinal (0 THC), conservant natural: tocoferol (vitamina E).

B) Descrierea afecţiunilor: Gripe/răceli, infecţii virale acute ale alveolelor bronho-pulmonare, cu inflamarea ţesuturilor bronhiale.

C) Descrierea ingredientelor: Uleiul esenţial de eucalipt albastru (gumă) - este originar din Australia, este obţinut din frunzele de eucalipt, distilate în vapori de apă. Astăzi, este recunoscut şi aprobat de Comisia Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru tratarea afecţiunilor respiratorii şi reumatismale, atât pentru uz intern cât şi extern. Este un arbore foarte repede adoptat în farmacopeea multor tări datorită proprietăţilor sale terapeutice. Eucaliptul este un ingredient important în numeroase produse farmaceutice: unguente, geluri, comprimate, siropuri, spray, paste de dinţi pentru combaterea afecţiunilor respiratorii şi osteoarticulare. Datorită concentraţiei în eucalyptol, un compus cu proprietăţi dezinfectante şi antibacteriene, uleiul esenţial de eucalypt bio globulus este un excelent dezinfectant şi purifiant. Tonic, revigorant, cu acţiune puternică asupra centrilor energetici ai respiraţiei, uleiul esenţial de eucalypt bio globulus este indicat şi contra asteniei fizice şi mentale. Terpena de Beta-Caryophyllene – se regăseşte într-o multitudine de uleiuri şi extracte naturale, în special cuişoare, Rozmarin, Hamei, Copaiba şi nu în ultimul rând în Cannabis Sativa L . Procedura de introducere a terpenelor în produsul de faţă, are la bază o inovaţie a Laboratoarelor Merlin privind Medicina Meculară şi constituie o premieră în lupta cu provocările virale actuale. Procedurile ştiinţifice şi beneficiile BPC au fost publicate în jurnalul de Neuropsychofarmacologie în anul 2014, cu privire la beneficiile antiinflamatorii, răspunsurile neuropatice (reducerea neuroinflamaţiilor), BCP fiind un puternic antiinflamator, analgeyic, protector al celulelor din tractul digestiv. Uleiul MCT (de cocos) este o sursă instantanee de energie, un puternic luptător împotriva microbilor, bacteriilor virusurilor, reductor al colesterolului rău. Tocoferolul (vitamina E) – puternic antioxidant, efect vasodilatator, susţine sistemul imunitar, suport al sistemului respirator.

D) Proprietăţile ingredientelor: 1) Uleiul esenţial de eucalipt albastru: Oxigenant şi decongestionant pulmonar, antimicrobian, antibacterian, dezinfectant, purifiant, revigorant, antifungic, repulsiv, anticataral, antiviral, mucolitic, expectorant, antiinflamator şi analgezic, tonic, acţionează asupra centrilor energetici ai respiraţiei, stimulează activitatea timusului, pozitivant, conferă sentimentul de protecţie contra agresiunilor fizice şi psihice, redă încrederea în sine, elimină gândurile negative, măreşte capacitatea respiratorie, în perioada virozelor şi a altor afecţiuni asociate.

E) Indicaţii: Mărirea capacităţii de respiraţie pentru perioada de afectări virale pulmonare, bronşite cronice, răni, plăgi, dermatite bacteriene şi candidoze, mătreaţă, ciupituri de insecte, inflamaţii, congestii ale căilor respiratorii (bronşite, astmatiforme, laringite, rinofaringite, dureri în gât), tartru, gingivite, halenă, afecţiuni osteo-articulare (antiinflamator puternic ca urmare a Beta-Caryophyllene, dezinfectarea, purificarea şi dezodorizarea aerului, protecţie contra agresiunilor fizice şi psihice, lipsa încrederii în sine, gândire negativă, obsesii, dezinfectarea şi parfumarea rufelor, dezinfectarea bucătăriei (suprafeţe de lucru, vase), dezinfectarea băii, dezinfectarea diverselor suprafeţe (antimicrobian şi antiviral de excepţie).

F) Posologie/utilizare aromoterapeutică: Inflamaţii şi infecţii ale căilor respiratorii: inhalaţii cu 5-6 picături de ulei esenţial eucalipt bio adăugate în 150 ml apă fierbinte. Se acoperă capul cu un prosop şi se inhalează vaporii timp de 3-5 minute, de 3 ori pe zi, inflamaţii şi infecţii ale căilor respiratorii: masaj pe piept şi spate cu 15-20 picături de esenţial eucalipt bio adăugate în 25 ml ulei vegetal, de 3 ori/zi, dureri în gât, prepararea de paste de dinţi purifiante, dezinfectante, prepararea de cataplasme, comprese pentru tratarea afecţiunilor osteo-articulare, igienă bucală: 2-3 picături de ulei esenţial de eucalipt bio + 5 ml alcool + 50 ml apă. Se face gargară de 2-3 ori/zi, afecţiuni osteo-articulare: masaj zonele afectate cu 15-20 picături ulei esenţial de eucalipt bio adăugate în 25 ml ulei vegetal, de 3 ori/zi, dureri de cap: fricţionarea tâmplelor şi a frunţii cu 1-2 picături ulei esenţial de eucalipt bio încorporate în 10 picături ulei vegetal. A nu se aplica foarte aproape de ochi, inflamaţii, nevralgii: comprese cu 1-2 picături de ulei esenţial de eucalipt adăugate în ½ l apă, aplicate pe zonele afectate, probleme gastro-intestinale, dureri articulare, musculare, cistite, uretrite: comprese calde cu 1-2 picături de ulei esenţial de eucalipt bio adăugate în ½ l apă, aplicate pe zonele afectate, spasme, stimularea sistemului imunitar: se pun în cadă 3-6 picături de ulei esenţial de eucalipt bio adăugate în lapte pudră sau spumă de baie. În caz de febră, se aplică numai la picioare, difuzare aeriană pentru decongestionarea căilor respiratorii, dezinfectarea şi parfumarea aerului, mărirea capacităţii de respirare: 3-4 picături ulei esenţial de eucalipt bio adăugate în brumizator, câteva picături de ulei esenţial de eucalipt bio adăugate în maşina de spălat rufe, 1 picătură de ulei esenţialş de eucalipt bio pusă direct pe burete, lavetă, perie pentru dezinfectarea diverselor suprafeţe, 10 picături de ulei esenţial de eucalipt bio adăugate în apa de limpezire.

Dozaj: General 1-2%

Precauţii/Atenţionare: A se efectua testul. A nu se aplica pur pe piele. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se folosi pentru copii sub 6 ani. A nu se folosi în sarcină şi alăptare. A nu se folosi de către persoanele alergice şi epileptice. A nu se folosi de către diabetici. A nu se folosi în caz de inflamaţii gastro-intestinale, hepato-biliare, renale. Compuşi naturali ai plantei care pot provoca alergii: limonene, linalool (specificaţie conform Amendamentului nr.7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003).

DENUMIRE: Eucalyptus Globulus. Produs în: Australia.

Atenţionare: Proprietăţile, indicaţiile, modul de utilizare ale produselor, sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărţi, publicaţii ştiinţifice, site-uri, web-uri de referinţă în fitoterapie, aromaterapie, chimie, cosmetică şi documentaţii primite de la producătorul/furnizorul de materii prime. Cu toate acestea, informaţiile sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie informaţii medicale şi nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte şi pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat medicul de familie.

Referinţe ştiinţifice: 1. Jurnalul de Neuropsychofarscologie 2014. 2. Beta-Caryophyllene experts analgezic effects in mouse models of inflamatory and neuropatic pain www.europeanneuropsychoparmacology.com. 3. B-Caryophyllene, a CB2 receptor against producs multiple behavioral changes relevant to anxiety and depresion in mice www.sciencedirect.com. 4. A.I. Barbarum D. Julius – Cellular and molecular mecanism of pain 2009. 5. Berman Et. Al – Efficacity of cannabis based medicinal extract (BCP)- for relief of central naturopatic pain from brachial plexus avulsion 2004. 6. Clayton Et. Al. 2002 – CB2 receptors are implicated in inflamatory pain.

Ambalare: flacon de 30 ml.

Producator: LABORATOARELE MERLIN SRL
Tel. 0268 472458 – Adresa: Str. Bisericii Romane Nr. 88, Brasov-România
C.U.I. RO11546742 - J08/202/1999

Laboratoarele Merlin au implementate in functionalitatea lor Standardele ISO 22000 – HACCP, ISO 18001 si ISO 20000 privind siguranta alimentelor si sunt autorizate de
Directia de Sanatate Publica cu nr. 549/A/03.04.2014
Directia Sanitara Veterinara cu nr. 7123/20.05.2014

Comenzi online:
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.