Contact:  0724 743 434

Gelifiant cu Fructoza din Agar-Agar [300 gr]

300 gr.

Descriere

GELIFIANT CU FRUCTOZĂ (cu zaharuri şi îndulcitori)
Un pachet este suficient pentru 1000 g fructe curăţate şi mărunţite

INGREDIENTE: Fructoză, agent gelifiant natural din agar-agar, acidifiant acid citric E330, conservant acid sorbic E200, îndulcitori ciclamat de sodiu E952 şi zaharinat de sodiu E954.

În Gelifiantul cu Fructoză MERLIN o parte din zaharuri a fost înlocuită cu îndulcitori. Astfel veţi prepara dulceţuri şi gemuri cu 40% mai puţine calorii faţă de dulceţurile preparate dintr-un kg de fructe şi un kg de zahăr.

instructiuni-GELIFIANT

MOD DE PREPARARE:
1. Fructele spălate şi curăţate se taie mărunt (pot f date prin robot) sau, în cazul jeleurilor, se storc şi se opreşte sucul.
2. Fructele astfel preparate se pun într-o oală, se adaugă conţinutul pachetului de Gelifiant cu Fructoză şi se amestecă până când se obţine o masă omogenă. Se pune la foc moderat amestecând continuu, până la fierbere. Din acest moment se mai ţine pe foc 3-5 minute amestecând continuu. În tot acest timp se poate lua spuma de deasupra cu o lingură.
3. Se ia de pe foc şi se toarnă, în borcane uscate, apoi se sigilează cu capace. După ce se pun capacele, borcanele se răstoarnă şi se lasă să stea pe capac aproximativ 5 minute, pentru o mai bună omogenizare.

SUGESTII:
- Pentru a verifica dacă gemul se întăreşte, imediat după ce amestecul a fost fiert 3-5 minute, înainte de a-l turna în borcane, se pun două linguri de gem pe o farfurie. În scurt timp se va observa dacă, după răcire gemul s-a întărit. Dacă nu se întăreşte, atunci se adaugă 2 linguriţe de Sare de Lămâie MERLIN, se amestecă bine şi se mai fierbe 1-2 minute.
- În cazul gemului sau a dulceţei de cireşe se recomanda mărirea timpului de fierbere cu 2-3 minute.
- Borcanele se pot răsturna alternativ, la intervale de 5-10 minute, până când se răcesc, se asigură astfel o distribuţie uniformă a fructelor.

A se păstra la loc uscat şi răcoros.

Indici nutriţionali pentru produsul preparat* conform indicaţiilor:

Pentru 100 g produs:
Energetic – 591 kj (139 kcal), grăsimi - 0,4 g (din care acizi graşi saturaţi 0 g), glucide – 32,2 g (din care zaharuri - 31,9 g), proteine - 0,7 g, sare - ,13 g.