Contact:  0724 743 434

Fructoza / Indulcitor [400 gr]

400 gr.

Descriere

Ingrediente:
100% Fructoză (produs în Europa)

Descriere:
Fructoza este un glucid simplu prezent atat in organism cat si in alimentatie. Ea poate exista ca atare sau sub forma de zaharoza, formata prin asocierea de molecule de fructoza si glucoza. Fructoza adusa prin alimentatie este continuta in zahar, in fruct si in miere. In organism fructoza este transformata in glucoza. Fructoza este cel mai dulce dintre zaharuri (de 1,5 – 1,9 mai dulce decat zaharul). Are un index glicemic redus putand fi consumata si de catre diabetici.

Consumul zilnic de fructoza nu ar trebui sa depaseasca 30g. Se poate administra si diabeticilor, cu precautii.

Recomandari:
Fructoza este recomandata sportivilor, celor care practica regimuri de slabire - supraveghindu-se indicele glicemic al alimentatiei (ex. regimul disociat lipoglucidic), celor care desfasoara o activitate intelectuala, periculoasa, stresanta etc, persoanelor cu hiperglicemie – cu atenta supravegherea glicemiei.

Indici nutritionali:
Continut la 100 g: Energetic – 1606 kj (394.2 kcal), proteine – 0, lipide – 0, carbohidrati – 99 %, din care fructoza – 99 %.

Mentiuni speciale:
Fructoza poate fi folosita in gospodarie la prepararea dulciurilor, la indulcirea bauturilor (ceai, cafea, cacao), indulcirea fructelor proaspete, la prepararea compoturilor, dulcetelor, gemurilor avand un efect conservant mai mare decat zaharul.

Atentionari:
Contraindicatii: intoleranta la substantele component ale produsului.
Termen de valabilitate: indicat pe ambalaj.

Conditii de pastrare:
In loc uscat, ferit de razele directe a luminii, la temperatura de 18-22 grade Celsius, umiditate de pana la 80%.