Contact:  0724 743 434

NiKa - Cafea de Cicoare

9,00 lei
125 gr.

Descriere

Prezentul produs Nika Coffee este Marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și are în componența sa Cichorium intybus.

Cicoarea are rădăcina bogata în inulină, prebiotic natural, cu proprietăți asupra sănătății dovedite științific. Inulina obținută din cicoare este ingredientul multor suplimente alimentare care ajută în curele de slăbire, deoarece stimulează digestia și reduce valoarea nutritivă a hranei.

Recomandare:

Cel mai important beneficiu pe care îl aduce inulina este stimularea dezvoltării microflorei potrivite în intestine. Prin procesul de coacere, cicoarea capătă un gust asemenator cu cel al cafelei. De aceea, de mulți ani cicoarea reprezinta o alternativă pentru cafea.

Cicoarea este folosită din vechime pentru tratarea diverselor afecţiuni, în special cele legate de digestie şi constipaţie. În plus, există anumite cercetări recente care relevă faptul că această cafea ar fi indicată persoanelor diabetice, deoarece conţine insulină. Iată ce alte beneficii aduce cafeaua de cicoare:

- calmează durerile abdominale;

- te scapă de constipaţie, stimulând digestia;

- nu vei avea probleme cu somnul, deoarece nu conţine cofeină;

- protejează ficatul şi fierea;

- combate oboseala şi ajută la concentrare;

- ajută la detoxifierea organismului;

- este recomandată persoanelor care doresc să slăbească.

În plus, trebuie să ştii că cicoarea are numeroase vitamine (A, B, C, E şi K) şi minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu, magneziu), aducând un aport însemnat de nutrienţi organismului.

Cicoarea poate fi un înlocuitor de succes al cafelei, putând fi consumată în orice moment al zilei, chiar și de copii. Are proprietăți de energizare și ajută funcțiile digestive, dar nu are cofeina. Astfel persoanele care nu au voie să consume cofeina sau carora nu le este indicată cofeina pot folosi cicoarea cu succes pentru ritualul cafelei de dimineață.

Ingrediente: radacina de cicoare prăjită 100%

Mod de preparare: Puneți într-o ceașcă 1linguriță de cicoare (5g) și adăugați 100ml de apă fierbinte. Puteți adăuga lapte, ceai, frișcă sau condimente (scorțișoara, ghimbir, cardamom, etc).

Se poate consuma și rece sau sub formă de frappe, cu înghețată și frișcă. Se poate adăuga la compoziția prăjiturilor și altor deserturi.

Precizare:Proprietatile, indicatiile, modul de utilizare al produselor sunt bazate pe literatura de specialitate disponibila in carti, publicatii stiintifice, site-uri, web-uri de referinta in fitoterapie, aromoterapie, chimie, cosmetica si documentatii primite de la producatorul/furnizorul de materii prime. Cu toate acestea, informatiile sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie informatii medicale si nu angajeaza responsabilitatea noastra.

Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte si pulberi de plante in scopuri terapeutice, trebuie consultat medicul de familie.

Contraindicații: La persoanele sensibile, poate determina fenomene de intoleranţă sau alergie, la un consum de peste 100 grame/zi.

Valori nutriționale: valoarea energetică /100 g  447kcal / 1870 kj

 

Referințe științifice:

● Sugarloaf Chicory, Wairarapa Eco Farms, retrieved 2013-08-25

● Cicoria Asparago o Catalogna - Long-stemmed Italian Chicory, PROJECTFOODLAB, March 17, 2011, retrieved 2013-08-25

● Edible and Medicinal Plants of the West, Gregory L. Tilford, ISBN 0-87842-359-1

● L. Zafar R. Mujahid Ali S."Anti-hepatotoxic effects of root and root callus extracts of Cichorium intybus" Journal of Ethnopharmacology. 63(3):227-31, 1998 Dec.

Conditii de ambalare/Depozitare/Avertismente:

Prezenta unor sedimente este naturala!

Ambalare: produsul este ambalat in pungi aluminizate alimentar, prevazute cu zip-lock la 125 de grame.

Conditii de depozitare:

► A se depozita in locuri curate, fara umezeala, la temperaturi sub 15°C, ferite de inghet si razele soarelui.

► A se evita variatiile bruste de temperatura.

Autorizații: Laboratoarele Merlin au implementate în funcționalitatea lor Standardele ISO 22000 – HACCP, ISO 18001 și ISO 20000 privind siguranța alimentelor și sunt autorizate de Direcția de Sanatate Publica cu nr. 549/A/03.04.2014 și Direcția Sanitară Veterinară cu nr. 7123/20.05.2014.

Distincții: Laboratoarele Merlin au primit pentru produsele sale premiul ”Golden Award 2014” din partea Casei de Comerț Balcanice și Balkan Business Awards 2015.

Certificări produs: Laboratoarele Merlin au primit pentru produsele sale, în anul 2015, calificativul ”Balkan Bio Product”, având implementate în cadrul activității de producție standardele HACCP -  SIGURANTA ALIMENTELOR - ISO 22000, materiile prime având circuitul trasabilității asigurat pâna la producătorul agricol. Laboratoarele Merlin au demarat procedurile de certificare a produselor companiei pentru conformitate ”HALAL” și pentru conformitate ”KOSHER”.